Je m'appelle Eka..

October 5th, 2010 by Katiée

ქართული ყველი vs. ევროპული ყველი

არა არა, არანაირ დაპირისპირებას და შედარებას არ ვაპირებ, წინასწარ წაგებული თამაში არ მიყვარს. ნურც ვიკამათებთ, მე ვიცი, რომ ქართული სულგუნი ყველაზე გემრიელია და მთიდან ჩამოტანილ ახალ, ჭყინტ ყველსაც არაფერი სჯობს და თქვენც იცით, რომ ყველის სახეობების მრავალფეროვნებით ქართველები ვერ დავიკვეხნით. თან მარილიანი რძეც ბევრი “მოდის” ჩვენში ბოლო დროს…

შაბათს, 2 ოქტომბერს, წინანდალში, ალ.ჭავჭავაძის სახლ-მუზეუმის და ჟურნალი ტაბულას ერთობლივი ღონისძიება გაიმართა, რა თქმა უნდა ფურშეტის თანხლებით ;). იყო ყველაფერი ლამაზი, მშვენიერი და რაც მთავარია – გემრიელი.

ყველაზე დიდი შთაბეჭდილება ჩემზე ქართული ყველის არცთუ ცნობილი სახეობების საპრეზენტაციო მაგიდამ მოახდინა. ლურჯ კაბაში გამოწყობილი ქალბატონი, ანა მიქაძე (იგივე Anamch – forum.ge-დან) გულმოდგინედ ცდილობდა თავსდახვეული მაყურებლებისთვის, უფრო სწორად ყველის ნაჭრის დაგემოვნების მომლოდინე სტუმრებისთვის ყველა ფლანგზე აეხსნა სხვა და სხვა სახეობის ყველის ისტორია, დამზადების ტექნოლოგია და ა.შ.

თავისი წილი ყველის ნაჭრის მოლოდინში ერთნაირად იცავდნენ და არღვევდნენ რიგს სოლიდური პოლიტიკოსები, ჟურნალისტები თუ ბომონდის ბუმბულებიანი წარმომადგენლები. კახა ბენდუქიძე “დაბეჯითებით ამტკიცებდა”, ყველი უნდა გაჭრათ, რომ გემო გავიგო, მარტო ლექციის მოსმენა არ მეყოფაო :D მე კი ამ ყველაფერს ცალ ხელში თეფშ, მეორეში კი ფლიპკამერა მომარჯვებული ვიღებდი, ვიდრე ჩემი წილი ყველის ნაჭერი არ მივიღე :D

მოკლედ, ვიდრე ამ ყველაფერს ბაზარზე იხილავდეთ და გასინჯავდეთ, ნახეთ ვიდეო ჩანაწერები და ეცადეთ წარმოიდგინოთ საფერავში დაძველებული და თაფლში გამოყვანილი ან მწვანილიანი თუ სოკოიანი ჭყინტი ყველის გემო ❤


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/katieege/domains/katiee.ge/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273