Je m'appelle Eka..

December 27th, 2011 by Katiée

როგორ მოხვდა ქართული მაწონი ამერიკაში

რამდენიმე წლის წინ უცნაურ დიალოგში ჩავერთე. ევროპელი სტუდენტები ამერიკელ სტუდენტებს ნიშნის მოგებით ეუბნებოდნენ, თქვენთან რომ საძაგლობებს ჭამენ, ჩვენ იმას როგორ გავანადგურებინებთ ორგანიზმს, სულ ბიო-პროდუქტებით ვიკვებებითო.

გამეცინა, თქვენ – ევროპელები რომ ჭამთ, იმ ნახევარფაბრიკატებს ჩვენ, ქართველები ვითომ არ ვჭამთ და გვგონია, რომ თქვენზე ჯანსაღად ვიკვებებით, მაგრამ რეალურად, ადრე თუ გვიან ყველანი ერთი მიმართულებით მივდივართთქო. მაგალითად, ჩემი თაობის ბავშვებს, ძროხის რძისგან დაყენებული, ბუნებრივი მაწვნით ზრდიდნენ, ახლა კი დედების უმრავლესობა ჩვილს კონსერვანტებით გაჯერებულ, კილომეტრებგადმოლახულ და თვეობით თაროზე ნადებ იოგურტს აჭმევსთქო.

ამის თქმა იყო და დისკუსიის მოდერატორმა (ამერიკელმა ჟურნალისტმა) ძალიან გულდაწყვეტილი სახით მითხრა: ბავშვობაში, დედა მეუბნებოდა, არის ასეთი ქვეყანა, საქართველო, სადაც ხალხი 100 წელზე მეტს ცოცხლობს, რადგან ბუნებრივი რძისგან დამზადებულ pure yogurt-ს ჭამენ, შაქრის, ხილების და კონსერვანტების დამატების გარეშეო. ეს იყო პირველი რამ, რაც ჩემს მეხსიერებაში საქართველოზე გაჩნდა და რა გულდასაწყვეტია, თუ თქვენთანაც დაივიწყეს ნამდვილი მაწონიო.

გავოგნდი. ვერასდროს წარმოვიდგენდი, რომ წლების წინ, 6 წლის ამერიკელ ბავშვს დედა ქართულ მაწონზე უამბობდა.

და აი, დღეს, Advert.Ge-ზე 1977 წელს საქართველოში გადაღებული Danone-ს რეკლამა ვნახე და როგორც იქნა, მივხვდი, როგორ მოხვდა ქართული მაწონი ამერიკაში :))


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/katieege/domains/katiee.ge/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273